Recepten

Onze lekkerste recepten delen wij hier met jou!
Bel +31 20 673 5067Neem contact op

The Eet-team recepten

(Brandnetel) Kaasfondue

Voor vier personen

 

300 ml witte wijn

1 teentje knoflook

2 eetlepels maizena

600 gram (brandnetel) kaas

 
Bereidingswijze

Snijd het knoflooktentje doormideen en wrijf de pan hiermee in. Los de maizena op met een scheutje wijn. Meng de kaas door dit mengsel en laat de kaas zachtjes smelten. Roer het geheel tot een glad geheel. Serveer met brood en groenten.

Gezouten karamel ijs (1 liter)

 

Basis custard

1 vanillestokje, open gesneden

250 ml melk

750 ml slagroom

10 eidooiers

150 gram fijne kristalsuiker

1 tl zeezout (voorkeur Maldon)

Voor de karamel

275 gram fijne kristalsuiker

125 ml water

Bereidingswijze

Doe het vanillestokje met merg in een steelpan met de melk en de room. Breng het tegen de kook aan en laat het 10 minuten zachtjes trekken. Klop met de mixer de eidooiers en suiker circa 10 minuten tot het mengsel dikromig en licht van kleur is. Voeg hier een beetje van het warme roommengsel aan tpe en klop door elkaar. Schep het dooiermengsel door het overige roommengsel. Verwarm al roerend tot het bindt maar niet kookt. Schenk het mengsel door een zeef in een kom.

Zet voor de karamel een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng hierin de suiker met het water. Breng dit langzaam aan de kook zonder roeren. Laat koken tot de siroop karamelkleurig is. Voeg de hete karamel toe aan de warme custard damen met het zeezout. Pas op met spatten! De karamel wordt direct hard, maar lost op als je blijft roeren. Laat het mengsel afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine.